新东方网>重庆新东方学校>大学考试>四六级>正文

新东方发布:2015年6月六级考试解析

2015-06-14 13:09

来源:重庆新东方

作者:

passage 1:

题目:

16. What is said to make a good department storebuyer?

16. A. The ability to predict fashion trends.

 B. A refined taste for artistic works.

 C. Years of practical experience.

 D. Strict professional training.

答案:A) The ability to predict fashiontrend(理解+同意替换)


17. What does Karen’s jobinvolve?

17. A. Promoting all kinds of American hand-made specialities.

 B. Strengthening cooperation with foreign governments.

 C. Conducting trade in art works with dealers overseas.

 D. Purchasing handicrafts from all over the world.

答案:D) Purchasing handicrafts from all over theworld(视听一致+最高级定位词most)


18. Why does Karen think she has got the bestjob?

18. A. She has access to fashionable things.

 B. She is doing what she enjoys doing.

 C. She can enjoy life on a modest salary.

 D. She is free to do whatever she wants.

答案:B) She is doing what she enjoys doing(理解+同意替换)


短文一

Karen Smith is a buyer for adepartment store in New York. Department store buyers purchase thegoods that their stores sell. They not only have to know what isfashionable at the moment, but also have to guess what will

become fashionable next season ornext year。

Most buyers work for just one department in astore, but the goods that Karen finds may be displayed and sold inseveral different sections of the store. Her job involves buyinghandicrafts from all over the world。

Last year, she made a trip to Morocco, andreturned with rugs, pots, dishes, and pans. The year before, shevisited Mexico, and brought back hand-made table cloths, mirrorswith frames of tin, and paper flowers. The paper flowers are brightand colorful, so they were used to decorate the whole store. Thisyear, Karen is traveling in Malaysia, Thailand, and Indonesia. Manyof the countries that Karen visits have government offices thatpromote handicrafts. They officials are glad to cooperate with her,by showing her the products that are available。

Karen especially likes to visitmarkets and small towns and villages whenever she can arrange forit. She’s always looking for interesting and unusual items. Karenthinks she has the best job she could have found. She loves all thetraveling that she has to do,

because she often visits markets andsmall out-of-the-way places. She sees much more of the country shevisits than an ordinary tourists would. As soon as she gets back toNew York from one trip, Karen begins to plananother。

16. What is said to make a good department storebuyer?

17. What does Karen’s jobinvolve?

18. Why does Karen think she has got the bestjob?

答案:

16. A) The ability to predict fashiontrend。

17. D) Purchasing handicrafts from all over theworld。

18. B) She is doing what she enjoysdoing。


Passage 2

题目:

19. What did Mark think he should startdoing?

19. A. Join in neighborhood patrols.

 B. Get involved in his community.

 C. Voice his complaints to the city council.

 D. Make suggestions to the local authorities.

答案:B) Get involved in his community(视听一致+同意替换)


20. What was being discussed when Mark arrivedat the neighborhood meeting?

20. A. Deterioration in the quality of life.

 B. Increase of police patrols at night.

 C. Renovation of the vacant buildings.

 D. Violation of community regulations.

答案:A) Deterioration in the quality of life(视听一致+同意替换)


21. What did Mark think of the community’sproblems?

21. A. They may take a long time to solve.

 B. They need assistance form the city.

 C. They have to be dealt with one by one.

 D. They are too big for individual efforts.

答案:D) They are too big for individual efforts(理解+同意替换)


22. Why did Mark smile on his ridehome?

22. A. He had get some groceries at a big discount.

 B. He had read a funny poster near his seat.

 C. He had done a small deed of kindness.

 D. He had caught the bus just in time.

答案:C) He had done a small deed of kindness(理解+推断)




短文二

Mark felt that it was time for him to take partin his community, so he went to the neighborhood meeting afterwork. The area city council woman was leading a discussion abouthow the quality of life was on the decline. The neighborhood facedmany problems. Mark looked at the charts taped to the walls. Therewere charts for parking problems, crime, and for problems in vacantbuildings. Mark read from the charts, “Police patrols cut back,illegal parking up 20%”. People were supposed to suggest solutionsto the council woman. It was too much for Mark. “The problems aretoo big”, he thought. He turned to the man next to him and said, “Ithink this is a waste of my time. Nothing I can do would make adifference here。”

As he neared the bus stop on his way home, Marksaw a woman carrying a grocery bag, and a baby. As Mark got closer,her other child, a little boy, suddenly darted into the street. Thewoman tried to reach for him, but as she moved, her bag shifted,and groceries started to fall out. Mark ran to take the boy’s armand led him back to his mother. “You gotta stay with mom,” he said.Then he picked up the stray groceries while and the woman smiled inrelief. “Thanks,” she said, “You’ve got great timing。” “Just beingneighborly,” Mark said. As he rode home, he glanced at the posternear his seat in the bus. Small acts of kindness add up. Marksmiled and thought, “Maybe that’s a good place tostart。”

19. What did Mark think he should startdoing?

20. What was being discussed when Mark arrivedat the neighborhood meeting?

21. What did Mark think of the community’sproblems?

22. Why did Mark smile on his ridehome? 

答案:

19. B) Get involved in hiscommunity。

20. A) Deterioration in the quality oflife。

21. D) They are too big for individualefforts。

22. C) He had done a small deed ofkindness。



新东方重庆学校微信(微信号:xdf_cq)

最新考试资讯、教育新闻,请扫一扫二维码,关注我们的官方微信!

课程推荐

版权及免责声明

凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

 在线咨询
 课程预约